sobota 24. května 2014

Co je to THERMOMIX - I



Pokusím se vám jednoduše a po žensku vysvětlit, co je to Thermomix. Jak je odlišný od jiných mixéru, robotů, odšťavňovačů, parních hrnců, a jak je výjimečný právě tím, že funkce všech těchto strojů zastane. Právě skloubením všech funkcí se stává unikátním strojem pro urychlení a zefektivnění vaší práce v kuchyni. Takže za prvé:

To co v mixovací nádobě nasekáte, zde rovnou vaříte

Příklad:
Nasekáte cibuli, přidáte olej a restujete. V jednom "hrnci" a bez použití nože. Ale hojně lze toto využít také při vaření polévek, omáček, pomazánek - nasekáte zeleninu, přidáte vývar. Nebo nasekáte kopr, přidáte mléko, nastavíte teplotu a čas a vaříte koprovou polévku nebo omáčku. To vše díky unikátní mixovací nádobě ze "super materiálu".

Mixovací nádoba 
Opět z pohledu ne příliš technicky založeného ženského oka. Na dně té nádoby s uchem jsou do kříže umístěné nože, které jsou velmi ostré a zřejmě "neztupitelné". Tyto lze rozpohybovat v rozmezí rychlosti 1 až 10, u desítky čekejte už trochu rachot. Desítka udělá z cukru krystal moučku, anebo ze zrní mouku. Když by toto nestačilo, jistí to ještě rychlost Turbo.


Ta stejná nádoby s noži vaří. Opět můžete zvolit lehké zahřívání, například na 37 (což je opravdu zcela geniální u kynutých těst, teď mě napadá, že by si to zasloužilo samostatnou kapitolu), jde až na teplotu Varoma, tj 120 (pro vaření na páře). Ani naběračku nepotřebujte, mixovací nádoba je uzpůsobena nalévání.
nalévání základu zmrzliny

rajská omáčka


Nasekáte, uvaříte, nalijete - uvařeno, snědeno, uklizeno. K tomu je Thermomix v první řadě. Už jen to by mi možná stačilo, ale "Co je to THERMOMIX" právě začalo.





Žádné komentáře:

Okomentovat